Kjempen

11499 kr

Har du plass til dette teleskopet? Da er dette den største og morsomste leken du noen gang har ønsket deg! Med hele 20cm diameter lysåpning, er det som en låvedør for lys fra selv de svakeste og mest diffuse galaksene og stjernehopene. Stativet er tungt og stabilt og enkelt å håndtere med ingen knuselige deler. Optikken og teleskopets design gir mest mulig lyssamlingsevne for lavest mulig pris.

Ofte kjøpt sammen med...

Teleskopkurs - Gavekort (voksen)

Gi et kurs i gave til en som vil lære seg å bruke et teleskop. Kjøp gavekort her.  Se våre kurssider om du vil vite når neste kurs finner sted.

Teleskopkurs - Gavekort (ungdom)

Gi et kurs i gave til en som vil lære seg å bruke et teleskop. Kjøp gavekort her.  Se våre kurssider om du vil vite når neste kurs finner sted.

Varenummer: 5220 Kategori:

Celestron StarSense Explorer 8”

Store speilteleskop er som regel dyre. Ikke bare fordi de er kostbare å produsere, med de har ofte veldig stor forstørrelse og krever tunge og stabile montering- og stativer. Derfor er det ekstra interessant med denne typen speilteleskop, som egentlig er bygget etter det eldste prinsippet av speilteleskop. En såkalt Newtonian. Denne typen teleskoper er lange og tunge, og de krever sin plass i stua, men det du får igjen er en passe stor forstørrelse med et gigantisk hovedspeil. Teleskopet i seg selv er langt og okularet, der du ser inn, er plassert høyt på teleskopet, så du får en behagelig stilling å observere fra. Stativet er en krybbe i tungt treverk, hvor teleskopet hviler på et solid stag og du kan ganske enkelt dytte og skyve det i den retningen du ønsker å se.

En umiddelbar fordel med store speilteleskop er at det vil bedre tåle bruk i lysforurensede områder. Objekter som i andre teleskoper drukner i bakgrunnslyset fra byen, kommer tydeligere frem i de store teleskopene. Om du har dette teleskopet på hytta eller et annet sted som har lite lysforurensning, vil du bli overrasket over mange stjerner du kan se og hvilke kontraster som finnes i noen av de eksotiske deep-sky objektene.

Teleskopet er utstyrt med holdere for okularer og håndtak på alle de lure stedene, som gjør det naturlig og enkelt å styre det i mørket. Det er også utstyrt med Celestron sin StarSense-teknologi, hvor du kan sette din mobiltelefon i en egen holder, slik at den kan fortelle deg hvilken del av himmelen du har pekt teleskopet mot.

Handlekurv