Teleskopkurs Oslo

Dato:

12 januar, 2023

Tid:

18:00

Sted:

Maridalen

Bli med på teleskopkurs, lær hvordan bruke et teleskop og bli kjent på stjernehimmelen. Du får opplæring i hvordan bruke stjernekart, forklaring på hvordan et teleskop fungerer og ulike teleskopmodeller, samt enkle tips for astrofotografering, hvordan finne planetene på stjernehimmelen, mm. Kort sagt, alt du trenger for å drive med universets kuleste hobby.

Sted og tid

Kurset avholdes i Oslo, Maridalen Velhus, Kasaveien 1. Kurset starter kl.18 og vi holder på til 23-tiden, eller lengre om det er stjerneklart og gode forhold. Kan du ikke være denne dagen eller bor langt unna? Se vårt program og kurssteder for sesongen her: Teleskopkurs 2023

Program

  • 18:00 Velkommen m/introduksjon til kveldens program
  • 19:00 Demonstrasjon av digitale og analoge hjelpemidler
  • 20:00 Vi tar frem teleskopene
  • 21:00 Hva finnes på stjernehimmelen?
  • 22:00 Egen observasjonstid med hjelp fra ekspertene
  • 23:00 Avslutning

Om kurset

På kurset får du opplæring i alt fra grunnleggende optikk, hvordan et teleskop er bygget opp, ulike måter og styre det på og hvordan bruke digitale og analoge hjelpemidler. Lær om forskjellen på de ulike objektene som finnes på himmelen, og hvilke objekter du kan finne til ulike tider av sesongen.

Teleskopkurset tilpasses nivået til deltakerne, uansett om man er nybegynner eller erfaren. Om du eier et teleskop fra før, gir vi deg veiledning i hvordan du bruker ditt teleskop på kurset. Om du ikke har teleskop fra før, kan du låne av oss eller bestille i vår nettbutikk.

Brukerforum og stjernekvelder

I etterkant av kurset, ønsker vi også våre kursdeltakere velkomne inn i våre digitale brukerforum. Her kan du fortsette å lære og utforske verdensrommet sammen med andre hobbyastronomener og tidligere kursdeltakere. Her kan du dele sine bilder, dele erfaringer eller stille spørsmål og få svar. Astronomen arrangerer også noen stjernekvelder hver sesong (kun på Østlandet, og når været tillater og familiekalenderen tillater det), som det vil bli sendt ut invitasjon til i brukerforumene.

Medlemskap i en astronomiforening?

Ønsker du å bli medlem i en astronomiforening, anbefaler vi at du besøker Norsk Astronomisk Selskap på astronomi.no, og ser der om du finner en lokal astronomiforening som du kan besøke. Der kan du også tegne abonnement på bladet Astronomi, som vi varmt kan anbefale alle hobbyastronomer.

Spørsmål?

Har du spørsmål til kurset, ta kontakt på kontakt@astronomen.no eller (+47) 930 24 034.

Arrangementet har utløpt

Sted:

Antall billetter: 20

Detaljer:

  • 12 januar, 2023 18:00   -   23:00
Del denne hendelsen
LEGG TIL I DIN KALENDER
Handlekurv