God sommer

Astronomen AS fikk en brå og uventet start, også for meg. Etter noen måneder i tenkeboksen valgte jeg å starte for meg selv, slik at jeg kunne fortsette å drive med det jeg liker best av alt – å formidle all den fantastiske kunnskapen som finnes om verdensrommet!

Men sommeren er lavsesong for astronomer, så de neste ukene skal tilbringes uten teleskop og varmedress. Men desto mer gleder jeg meg da til høsten! De siste ukene har jeg jobbet med å beskrive de kursene jeg kan tilby fra høsten, sammen med mine flinke samarbeidspartnere og gode hjelpere.

Forhåpentligvis ser jeg akkurat deg, en av dine kolleger, venner eller skoleklasser på et av disse kursene?!

God sommer!

Hilsen Vegard

Pandemien er på vei til å slippe taket, så høsten ser lovende ut med tanke på å kunne samles i små og store grupper. Har du en liten astronom inni deg som gleder seg til å slippe ut?

Teleskopkurs

Har du en stjernekikkert hjemme du vil bli bedre kjent med? Lær alt du trenger for å studere verdensrommet med egen stjernekikkert/teleskop på kurs med Astronomen. Vi loser deg gjennom alt fra hvordan et teleskop er laget, hvordan det pekes og styres, og til sist hvordan du finner galakser, stjernehoper og planeter med det.

teleskopkurs

Astronomikveld med skolen

Få besøk av en astronom til en astronomikveld som dine elever sent vil glemme. Velg stedet selv, avtal tid med astronomen, og vi stiller med stjernekikkerter, stjernekart og et foredrag under stjernene. 

Astronomiske observasjoner i klasserommet

Lære å styre store profesjonelle astronomiske teleskoper, og ta de i bruk i ditt klasserom. Med Faulkes Telescope project, er det mulig å la elevene selv ta bilder av vakre tåker og galakser, eller kanskje oppdage den neste supernovaen.

Pythonskolen

Vi koder reelle forsøk og fenomener, som er kjent fra lærebøkene. Vi analyserer data fra målinger elevene selv har gjort med PASCO-sensorer, som er godt tilrettelagt til bruk i undervisningen. Elevene gis gode eksempler som de kan bygge videre på, og er med på alt fra planlegging til presentasjon av resultater.

Handlekurv