Teleskopkurs 19.jan 2024 – Moss

990 kr1 490 kr

Bli med på teleskopkurs, lær hvordan bruke et teleskop og bli kjent på stjernehimmelen. Du får opplæring i hvordan bruke stjernekart, forklaring på hvordan et teleskop fungerer og ulike teleskopmodeller, samt enkle tips for astrofotografering, hvordan finne planetene på stjernehimmelen, mm. Kort sagt, alt du trenger for å drive med universets kuleste hobby.

Tid og sted: Fredag 19.januar 2024, Trapbanen v/Skihytta, Moss.

Vipps
Produktnummer: I/A Kategori:

Hva lærer du?

Du lærer det som trengs for å bli en astronom! Som betyr grunnleggende optikk, hvordan et teleskop er bygget opp, ulike måter og styre det på og hvordan bruke digitale og analoge hjelpemidler. Lær om forskjellen på de ulike objektene som finnes på himmelen, og hvilke objekter du kan finne til ulike tider av sesongen.

Teleskopkurset tilpasses nivået til deltakerne, uansett om man er nybegynner eller erfaren. Om du eier et teleskop fra før, gir vi deg veiledning i hvordan du bruker ditt teleskop på kurset. Om du ikke har teleskop fra før, kan du låne av oss eller bestille i vår nettbutikk.

Program

  • 18:00 Velkommen m/introduksjon til kveldens program
  • 19:00 Demonstrasjon av digitale og analoge hjelpemidler
  • 20:00 Vi tar frem teleskopene
  • 21:00 Hva finnes på stjernehimmelen?
  • 22:00 Egen observasjonstid med hjelp fra ekspertene
  • 23:00 Avslutning

Brukerforum

I etterkant av kurset, ønsker vi også våre kursdeltakere velkomne inn i våre digitale brukerforum. Her kan du fortsette å lære og utforske verdensrommet sammen med andre hobbyastronomener og tidligere kursdeltakere. Her kan du dele sine bilder, dele erfaringer eller stille spørsmål og få svar.

Medlemskap i en astronomiforening?

Ønsker du å bli medlem i en astronomiforening, anbefaler vi at du besøker Norsk Astronomisk Selskap på astronomi.no, og ser der om du finner en lokal astronomiforening som du kan besøke. Der kan du også tegne abonnement på bladet Astronomi, som vi varmt kan anbefale alle hobbyastronomer.

Spørsmål?

Har du spørsmål til kurset, ta kontakt på kontakt@astronomen.no eller (+47) 457 28 816.

Type billett

Voksen, Barn & ungdom

Handlekurv