Planisfære (stjernehjul)

199 kr

Planisfære (stjernehjul) er stjernekartet som alltid kan vise deg stjernehimmel akkurat nå eller til et valgt fremtidig tidspunkt. Den viser hva som befinner seg på stjernehimmelen, i forhold til din lokale horisont. Still inn dato og klokkeslett og løft kartet over hodet, så vil du raskt finne igjen både kjente og ukjente objekter på himmelen.

Kjøp nå med
Produktnr: 5013 Kategorier: ,

En planisfære går heller aldri tom for strøm og er enkel å operere med vottene på. Og selv om digitale kart har mange fordeler, er det lett å se hvordan planifæren ofte har all den informasjonen du trenger og har noen klare praktiske fordeler i forhold til telefoner eller nettbrett.

Denne planisfæren er utregnet for 60° N og har bruksrområde 55°-65° N. Merk deg ved bruk av planisfæren at Norge har mellomeuropeisk tid (MET/CET) med tidssonesenter 15° Ø. Sammen med Almanakk for Norge eller Himmelkalenderen, kan du regne ut svært nøyaktige lokale klokkeslett for både måneoppgang, Månen i sør og lokale nedgangstider. Det samme gjelder for Sola, planetene og stjernenw. Planisfæren er også fin å bruke sammen med en helt vanlig kikkert, et undervurdert hjelpemiddel når en vil studere stjernehimmelen. I tillegg til 600 synlige stjerner, viser planisfæren hvor nær 200 fine «kikkertobjekter» er.

 

Du liker kanskje også…

Handlekurv
Planisfære (stjernehjul)
199 kr
Kjøp nå med